Thursday, January 28, 2010

Dekat dihati ...

Assalammualaikum ...

Hey there ya-walad readers.
Hope that all of you are in pink of health !
Remember, health is one form of ni'mat given to us by the Mighty One...
So, be thankful always for being healthy,okay?

My blessed readers,

Wahh,makin rajin pulak cikMaiRA post entri ke laman ni.
Itu lah yang cikMaiRA takutkan.
Nanti start pulak penyakit P.A.S cikMaiRA.
Bukan Parti Islam SeMalaysia ye kawan-kawan.
CikMaiRA bukan orang politik ... huhu
Posting Addiction Syndrome.

Panjang pula muqaddimah cikMaiRA ni.

------------------------------------------------

Untuk entri kali ini, cikMaiRA cuma nak kongsikan satu lagu yang cikMaiRA cukup suka.

cikMaiRA constantly listens to this song. Now it has become her favourite !

Layannnnnn~

Always Be There
Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Lyrics: Bilal Hajji & Maher Zain
Melody: Maher Zain
Copyright: Awakening Records 2009


video

Alllahu Akbar…

If you ask me about love
And what i know about it
My answer would be
It’s everything about Allah
The pure love, to our souls
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The one that made us whole and free
The guardian of HIS true believers
So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us,
And HE knows what’s in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…

HE bring ourselves from the darkness into the light
Subhanallah praise belongs to YOU for everything
Shouldn’t never feel afraid of anything
As long as we follow HIS guidance all the way
Through our short time we have in this life
Soon it all’ll be over
And we’ll be in His heaven and we’ll all be fine

So when the time gets hard
There’s no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our little heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…

Allahu Akbar…

So when the time gets hard
There’s no way to turn
As HE promise He will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And he knows what’s in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…

Moga terhibur... Lagu ni peneman setia cikMaiRA sekarang.
cikMaiRA teringat firman Allah dalam surah alBaqarah : 152

"Maka ingatlah kepada-Ku, Aku pun akan ingat kepadamu"


ya-walad readers,

Allah akan mengingati kita sekiranya kita mengingati Dia.
Syiok nyaaaa !!!

cikMaiRA nak ingat Allah selalu.

Nak Dia ingat cikMaiRA.

Readers
yang lain tentu mahu begitu juga kan???

Mari-mari....
LA TANSA DZIKRULLAH

CikMaiRA nak balik kampung ni. Rindu atuk uwan. Rindu suasana desa yang tenang dan mendamaikan. Moga cikMaiRA akan lebih-lebih lagi ingat padaNya.

oh, cikMaiRA dah tak perlu mintak sign أرجع إلى القرية dah ... hehe.
[mama jangan marah! rindu mama!]

Sehingga berjumpa di lain masa.
Keep on tuning dear readers.

challo.

Words of Wisdom : "Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu (Muhammad) tentang Aku, maka sesungguhnya Aku dekat"
(Surah Al-Baqarah : 186)

Wednesday, January 27, 2010

Subhanallah !

Assalammualaikum...

hey ya to all readers of ya-walad. Apa khabar???
Ni merupakan first entry cikMaiRA. ngee~[berdebar2 nak publish artikel ni]
ye lah...cikMaira tak sehebat cik cacut , pak mat tempe and vespa jobot menulis.

Sekarang ni cikMaiRA tengah bercuti.Ala2 cuti2 Malaysia jugak la...sebab tu cikMaiRA rajin nak menulis. Hee~
Selama ni cikMaiRA dok baca entri orang je.jeles lah... hehe.

Ni giliran cikMaiRA pulak nak sumbang entri kat blog ni.

LaYannnnn~

Tadi cikMaiRA buka e-mail. Sebenarnya, cikMaiRA tak rajin nak check e-mail pon.
Kalau bukak pun sebab nak clear kan SPAM yang cikMaiRA dapat. Sob...sob...
banyak sangat orang hantar spam kat cikMaiRA.
Yelah,cikMaiRA takde peminat.iskk...iskk.
Fan club pun dah lama bubar. [tiada sambutan]

eh eh...jauh da cikMaiRA merapu....

ok, berbalik kepada cerita e-mail tadi. cikMaiRA dapat satu e-mail dari ummi cikMaiRA.
[akhirnya ada jugak yang sudi hantar e-mail kat cikMaiRA...terharu T_T]
apa isi e-mail tu????

jeng jeng jeng...

Mungkin ramai yang dah pun tahu. Tapi takpe lah. CikMaiRA nak kongsi dengan yang belum tahu lagi.

~ THE AMAZING UNDERWATER RIVER ~


Subhanallah !
terkejut cikMaiRA ... Boleh ada sungai dalam laut... Hebatkan Allah.
Rupa-rupanya terlalu banyak keindahan alam yang belum kita temukan lagi,kan?
Teruja cikMaiRA tengok gambar ni.

CikMaiRA pun surf internet nak tengok.Mana letaknya tempat ni.Kalau readers sekalian nak tahu lebih lanjut boleh layari laman ni,

http://www.crystalkiss.com/the-amazing-underwater-river-in-cenote-angelita-mexico

ha,oklah...masker cikMaiRA da kering sangat ni. Nak pergi cuci muka. Kalau ada yang teringin nak berkunjung dan cuba scubadiving kat sini, jangan lupa, tangkap gambar banyak-banyak.
Jangan lupa share dengan cikMaiRA sekali taw!!!

Akhir kalam,

Pesan cikMaiRA buat readers blog ni, mulai sekarang, berhenti sejenak dan fikirkan setiap apa yang kamu saksikan. Jika kamu lihat seekor nyamuk, contohnya, fikirkan bagaimana ia terbentuk. Atau ketika kamu sedang makan buah, fikirkan kenyataan Allah telah memberikannya rasa dan bau. Jangan sekali-sekali lupa setiap kali kamu mendongakkan kepala ke langit dan melihat bulan dan bintang, bahawa Allah yang meletakkan semuanya di tempatnya.

Teruskan berfikir tentang Allah dan teruskan mengingatkan kawan-kawan tentang Allah. Kerana Allah amat menyayangi kita dan memberikan kita kehidupan yang penuh dengan keindahan.

Moga bertemu lagi di lain waktu...
Keep on tuning to this blog.
Love all of you....

challo

Words of Wisdom :
Malaikat itu menjawab: “Maha suci Engkau (Ya Allah)! Kami tidak mempunyai pengetahuan selain dari apa yang Engkau ajarkan kepada kami; sesungguhnya Engkau jualah yang Maha
Mengetahui, lagi Maha Bijaksana”.

(Surah Al-Baqarah:32)

Friday, January 22, 2010

Promosi!! Minyak Gamat ade jual di sini..

Salam..petama-tamanya gua rase lu orang mst bengang n bosan bile lawat belog ni takde ape nk bace..takde input langung..menghabehkan boreh cap rambutan super 5 je kan..ok..ok..kali ni gua nk citer..nk kongsi sesuatu dgn korang..yg akan buat korang berpikir sejenak..no..no..gua bkn nk bg teka-teki atau soklan qawaid kt korang..nk suh korang setelkan Sudoku pon bkn..Gua nk bincangkan ke mana hala tuju seorang pelajar muslim..haha..lu kena beb..!!gua bkn nk citer psl tu jgk..hala tuju gua pon samar2 je..ok..ok..kali ni gua serius..

Kdg2 gua pkir gak..zaman kite sekolah dlu berbeza ke dgn skang..maksud gua bkn dr segi gaya pembelajaran..silibus pembelajaran..maksud gua dr segi gaya idup diorg di asrama n term2 dlu masih wujudkah di bibir diorg..

Ok..skang kite lihat n pkirkan..

1)Bilik dobi kt musolla tu..kite panggil 'white house'..gua ingat bdk skang dh panggil bilik mesin basuh la..
2)satu cawan utk satu asrama..time kite dlu kt mat'am ade sebijik je cawan..berebut nk pkai..pkai tak pulang mst kene tumbuk smpai terabur gigi..haha..gua rase bdk skang sume dh ade cawan masing2..takyah nk 'after'2 lagik..haha!
3)Zaman kite dulu pnuh challanging..merangkak bwh pagar..lompat pagar..men lari2 dgn warden..sbb nk carik mkn kt luar..bdk skang gua rase term 'fly' pon die tak tau kot..
4)wujudkah lagi term2 len spt kueh kentut, mee julap dan segala mcm term yg len?
5)mcm mane dgn roti warisan di koop?..ade jual lg x?
6)aruz bi lubnan?eh..bi laban..
7)adakah maktabah masih lg jd bilik tidur bdk laki di kala prep ptg?
8)haha..ni paling legend..moto SS2 cik anim ade lagik tak?
9)Port lepak sambil berasap spt di 'Stongah' n 'Ujung Dunio'..dah tukar name ke atau tmpt tu skang dh jd tapak perkhemahan bdk2 pengakap..
10)Adakah lagi aktiviti perkhemahan bersama askar2 sipahi di ceruk utan bg bdk yg bermasalah?

Ape pon yg lu org pkir gua konpem lu mst tersenyum bile teringat bnd2 ni sume..dun worry..nak rase ke bnd ni lagi?nk lalui lagik? jom ikut gua dftar i'dadi satu tahun dpn..hahaha!

Blah!

Saturday, January 16, 2010

Salam kpd semua..sejak akhir2 ni idea2 penulisan gua semakin kering dan cetek dek kerana semester baru dibuka. Kepala gua byk memikirkan ttg pelajaran dan masa hadapan setelah result pd semester yg lepas memberi impak dan gegaran yg kuat kt kpale otak gua. Secara tak langsung gua bergiat aktif dlm pelajaran. Geram wo kpale otak ni takde idea nak menulis. Sebagai seorang saterawan sampah gua sepatutnya byk idea. Ni tak..Jgnkan blog ni..Bengkel gua pon tak terupdate lagik..Labah-labah dah mula anyam sarang dia. Lipas pon dah mula berani tinggalkan taik kt Bengkel gua. Pergh..nak tulis ape ni..rase nak mencarut je..Idea takde ni..argh..chow dulu la!!


Friday, January 8, 2010

nak mintak tolong boleh?

*“Alamak tak habis baca lagi, ko takut tak weh nak exam japg?”
“Tak takot lansong!”
“Bagoss!!”


*“Weh jom kua makan kinafah pas maghrib kang. Teringin kinafah lah. Lagipun boring lah dah abeh exam nih. Takde wat mende makan tido makan tido tu lah kojo eh”

“Jom lah aku pun bosan nih, yeyeye ko banje”

“Wek2”


*“Ko masak apa tu weh? Nak tgk!!” ting3..sambil menjengketkan kaki.

“ Apa ni sebok ah, gi la sane kacau aku nak masak. Tak suka la orang tengok aku masak nih”

T_____T sambil beredar keluar dari dapur.


*“Iyahh!! Iyah!! Pijak kaki de, pijak kaki de..”

“ Dush!! Dush!! Balas balik, balas balik!!”

“ Tolooongggg…tolooooooooonnggg ade orang giler kejaaarrrrr”

“ cissss”


*Tengah2 malam, “ we sane siket, takotla we katil aku macam ade antoo fighter”

“ tengok tu saje la tuh nak manje2 ngan aku tuh”

" =.=' "


*“ Cakapkan lah kat pakcik tuh kaler biru ade tak? Aku takutla nak cakap”

“pakcik, pakcik, kaler biru ada tak? Kawan saya tak nak yang ni”


*"ish korang ni asik gadoh je lah, pegi sorang amek pisau sorang amek pistol ha gadoh!"

"aku cop pistol!"

"ciss!!"

* biru aku oren dia -rindu suasana itu T______T -


Aku punya teman, gelak bersama, tertawa senada, sendu berirama. Tubuhnya kecil, namun jiwanya besar. Semangatnya kukagumi. Fikrah nya ku hormati. Walau terkadang berbeda pendapat, namun atas matlamat yang sama, tapi itulah yang mengeratkan kami, mungkin. Sifatnya kusenangi. Walau terkadang tegurannya pedas, bertepatan dengan ‘pedasnya’ perlakuanku. Malu terkadang datang bertandang. Tapi aku senang. Agama itu nasihat. Dan dia mempraktikkannya.


Itu semua tinggal kenangan. Dirinya tiada lagi disisiku. Hilangnya dirinya umpama hilangnya semangatku. Terkadang aku lemah. Tak mampu lagi meneruskan perjuangan ini. Perjuangan yang menuntut kesabaran serta ketabahan. Moga hatiku setabah hatinya. Walau ditimpa ujian yang sangat berat, jarang sekali kedengaran keluhannya. Hanya senyuman terpamer di wajah. Dan kerana senyuman itulah kadangkala aku menyesal. Kerana sakitnya tersembunyi, di balik senyuman itu. Ah, kesalnya aku. Membiarkan sahabat dalam derita. Derita yang sebenarnya sudah lama. Mengapa tidak terkesan dhatiku? Mengapa tidak kuketahui sedari awal. Kesal yang tiada penghujung.



Sahabat dunia akhiratku, NABILAH HUDA BT ZAIM(klik untuk baca kisah tentangnya. from A to Z),dikesan mempunyai penyakit chronic myelogenos leukemia(CML), tak tahulah bahasa pasar nya apa. tapi leukemia ni ade beberapa jenis, ni salah satu daripada jenis leukemia. Kini berada di Malaysia untuk rawatan susulan. 4/1 hari tu baru masuk pusat perubatan universiti malaya(ppum) untuk rawatan susulan iaitu kimoterapi sebelum transplant. 14/1, khamis minggu depan akan menjalani rawatan pemindahan sumsum tulang dengan adiknya yang berusia 7 tahun untuk di gantikan dengan sumsum tulang yang baru daripada adiknya. Mohon doa rakan-rakan agar transplant ini berjaya dan tiada kesan sampingan yang membimbangkan selepas transplant insha-Allah. Sekurang-kurangnya solat hajat 2 rakaat/doakan beliau selepas sembahyang/buat solat hajat di surau-surau taman/solat hajat di sekolah-sekolah@universiti-universiti/di dalam rumah anda sendiri. Doa semoga segalanya dipermudahkan insha-Allah. Kalau ikutkan hati banyak lagi nak tulis, tapi dah nak exam, sampaikan yang penting-penting saja. Doakan ya rakan-rakan. Harap dengan sangat. Dia tak berapa suka blognya di link kan. Tapi aku yakinkan dia moga-moga dengan ramai pembaca yang baca kisahnya, akan ramai juga yang mendoakan kesihatannya, insha-Allah. Dia akur. :)


::untuk nabilah sayang::



dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang,

Sesungguhnya dia teman sehingga ke akhir hayatku insha-Allah. peliharalah dia ya Allah. Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang, Sampaikan selawat kepada Rasulullah dan keluarganya. Ya Allah, hilangkan dari dirinya penyakit, kembalikan dia kepada kesehatan dan kesembuhan. Bantulah dia dengan sebaik-baik perlindungan, dan kembalikan dia kepada sebaik-baik kesembuhan. Jadikanlah apa saja yang dirasakannya pada waktu sakitnya sebagai pahala untuk kehidupannya dan penghapus atas segala kesalahannya. Ya Allah, sampaikan selawat kepada Muhammad dan keluarga Muhammad.

Ya Allah,

Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, terangi hatinya dengan nur pancaran iman.

Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya, dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama, dunia dan akhirat

Ya Muhaimin Ya Salam,

Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu. Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hatiMu.

Jika dia rindu, rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu

Ya Allah,

Jangan biarkan sahabatku terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu, jika kau halalkan aku merindui sahabatku, janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki, rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu.

Ya Allah,

Kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak..

AMIN YA RABBAL 'ALAMIIN....

"Agama buat kehidupan di akhirat, harta buat kehidupan di dunia. Di dunia orang yang tidak berharta berasa susah hati, tetapi orang yang tidak beragama merasa lebih sengsara."

-(Saidina Abu Bakar As-Siddiq )

" Jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana dia begitu berharap kepada engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan.

Bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan, memenuhi janji dalam perkara yang benar, memberi pertolongan kepada engkau serta memadai dengan amanahnya atau sikap bertanggungjawabnya terhadap engkau. "

-Imam Umar bin Abdul Aziz-

Thursday, January 7, 2010

Seminggu hari selepas 2010

Dlm tempoh tujuh hari selepas tahun baru 2010 dh mcm2 perkara kita dgr..segala mcm isu dan masalah..

Gua nak listkan tragedi2 seminggu selepas 2010:

1)kenaikan harga gula sebanyak 20sen..(malaysia shj!!)
2)harga rokok paling minimum utk 20's RM 6.40 dan utk 14's RM 4.70
3)Perletakan jawatan oleh Cacut dlm geng ya-walad
4)Cacut membuang segala bukti2 kewujudannya dlm geng ya-walad
5)Cacut menarik balik perletakan jawatan dlm geng ya-walad

Isu Cacut lg byk dr isu2 negara..haha

trick!

jom3 buat apa aku suruh nih taw taw taw..eh2, assalamu3alaikum warahmatullahi wabarakatuh! okay sit down, please. said teacher azalina (kan?)

1 – Copy text yang berwarna biru di bawah.


2 – Paste in Note Pad (Full Screen).

3 – Tekan “CTRL+H”.

4 – Di Colum “Find”, taip 6.

5 – Di colum “replace”, taip _ (under score)

6 – Dan kemudian klik replace all… lihat apa yang akan berlaku!!!


6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6669966666996699669 9999999669966666 9966666669966666 6996699999999669 9666699666666666 6666696666666666 666666666666
6669966666996699669 9999999669966666 9966666666996666 9966699999999669 9666699666666666 6666999666666666 666666666666
6669966666996699669 9666666669966666 9966666666699669 9666699666699669 9666699666666666 6669969966666666 666666666666
6669966966996699669 9999999669999999 9966666666669999 6666699666699669 9666699666666666 6699666996666666 666666666666
6669969996996699669 9999999669999999 9966666666666996 6666699666699669 9666699666666666 6999999999666666 666666666666
6669999699996699666 6666699669966666 9966666666666996 6666699666699669 9666699666666666 9999999999966666 666666666666
6669996669996699669 9999999669966666 9966666666666996 6666699999999669 9666699666666669 9666666666996666 666666666666
6669966666996699669 9999999669966666 9966666666666996 6666699999999669 9999999666666699 6666666666699666 666666666666
6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6699666669966666666 6966666666699999 9996699999999669 9666666996666666 6996666699669999 9999669966666996 666666666666
6699666669966666666 9996666666699999 9996699999999666 9966669966666666 6999666699669999 9999669966666996 666666666666
6699666669966666669 9699666666699666 6996699666699666 6996699666666666 6999966699669966 6666669966666996 666666666666
6699999999966666699 6669966666699999 9996699999999666 6699996666666666 6996996699669999 9999669966966996 666666666666
6699999999966666999 9999996666699999 9996699999999666 6669966666666666 6996699699669999 9999669969996996 666666666666
6699666669966669999 9999999666699966 6666699666666666 6669966666666666 6996669999669966 6666669999699996 666666666666
6699666669966699666 6666669966699666 6666699666666666 6669966666666666 6996666999669999 9999669996669996 666666666666
6699666669966996666 6666666996699666 6666699666666666 6669966666666666 6996666699669999 9999669966666996 666666666666
6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6669966666699669999 9999666666666966 6666666999999996 6666666999999966 9999999966699966 6699999999666666 666666666666
6666996666996669999 9999666666669996 6666666999999996 6666666999999996 9966669966669966 6699666699666666 666666666666
6666699669966669966 6666666666699699 6666666996666996 6666666666666996 9996669966669966 6699966699666666 666666666666
6666669999666669999 9999666666996669 9666666999999996 6666666666669966 9969669966669966 6699696699666666 666666666666
6666666996666669999 9999666669999999 9966666999999996 6666666666699666 9966969966669966 6699669699666666 666666666666
6666666996666669966 6666666699999999 9996666996996666 6666666669966666 9966699966669966 6699666999666666 666666666666
6666666996666669999 9999666996666666 6699666996699666 6666666999999996 9966669966669966 6699666699666666 666666666666
6666666996666669999 9999669966666666 6669966996666996 6666666999999996 9999999966699996 6699999999666666 666666666666
6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666

magic kan? kan? kan? cakap magic cepat! hehe tak dak kijo, babai.

Wednesday, January 6, 2010

fine baby fine

eh? asal cik cut nih tls balik nih? pentipu!! pentipu!! pentipu!! jerit anda semua sambil memegang banner dan pelbagai sepanduk tanda tak puas hati. hehe tak kelakar kot. sebelum tuh, assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh!! pewwit bagi salaaammmm, tepuk3. ok duduk semua, kata cikgu timah. setelah geng vespa jobot dan pak mat tempe(haha kaler fink!) cakap nak belasah kalau aku tak tulis balik, baiklah aku turutkan kerana gerun. okay yang ni betul aku tipu. tapi mungkin kekerapan dia agak kurang siket. kalau sebelum nih 1 hari 2 entry(ceh tipu), lepas ni mungkin 1 bulan 2 entry, erk??! apa2 pun kalau aku ada masa aku beceghabih lah yo. kalau tak dak masa, aku tolong jem kan traffic jeh. hehe. thnx kepada yang prihatin, aku manade masalah lah. haish3!! korang pun jangan malas2 tulis!! :p ..n sorry guys sebab aku dah delete entri2 sebelum nih. siapa tak baca tak rugi jangan risau. kepada pembaca yang budiman, ceh bajet ramai pembaca. err...point nya ialah saya kata anda budiman lah! tepuk3 tangan *clap3* ok sambung, kepada pembaca yang budiman, sebarang komen, kata2 nista, umpatan, nasihat serta luahan perasaan(dilarang) boleh lah emelkan kepada saya beralamat diiiiiii(MESTI baca gaya pengacara Kelab Disney Malaysia setiap sabtu jam 12 setengah tengah hari hanya di tv3 saluran ceria anda) : n2n3010@gmail.com. "apa 3010 tu? bukan tarikh lahir cacut kan?" haaa kalau emel anda berbunyi(wah! emel ade bunyik gitu!) begini memang tak akan dilayan. tu besday *jati aku lah sebok kau nak tanya! hehe mentipu lagik! sorry ye. tipu sunat tak dosa, mati tak seksa, tak masuk neraka :))) *siapa tak paham belum sunat. wek2. dan kepada yang dah nak exam, sila lah sedar diri. jangan jadi macam cacut yang sedar2 diri jeh dah pukul 12 tengah hari wtfun okay tipu lagi. BITTAUFIQ ya.. kamu semua boleh!! all da best! cacut exam 10, 11, 13, 14(2 papers), 19 hari bulan 1(sumorang set reminder dalam hp sekarang i kata sekarang). doakan kamek ya! akhir kata, ingat tak kalam ustaz idris dolu2, "man malasa fashala, man rajina barjaya" hehe terbaek!! wassalam...

Monday, January 4, 2010

i'm leaving

assalamu3alaikm warahmatullahi wabarakatuh

baru pasan entri2 sebelum nih x bagi salam pun. ish3 apa nak jadi nih. hehe. guys, i macam dah tak jadi pentulis dah. nak jadi pembaca je. sori salah silap ek. jumpe di lain masa i.ALLAH. selamat memantapkan blog ni. hehe. adios.. one thing! i LOVE blue. ngeh3. daa~